Utolsó remény

Posted on Posted in Bőr-Golyó

Magyarország labdarúgó válogatottja Norvégiával kell, hogy megküzdjön az Eb szereplésért. Mint az ismert, válogatottunk az utolsó pillanatban lecsúszott az egyenes kijutásról, hiszen az utolsó játéknapon nyert Törökország és Kazahsztán is, így a török csapat juthatott tovább egyenes ágon, legjobb harmadikként. A pótselejtezőkre ítélt csapatok közül négy a kiemelt (Bosznia-Hercegovina, MAGYARORSZÁG, Svédország, Ukrajna) kapott egy-egy ellenfelet a nem kiemelt harmadikok közül (Dánia, Írország, Norvégia, Szlovénia).

A magyar csapat
A magyar csapat

A pótselejtezők oda-visszavágós rendszerben zajlanak majd, döntetlen esetén a több idegenben lőtt gól dönt, ha ez sem tud, akkor hosszabbítást játszanak a csapatok, és ha itt sem születik döntés, akkor büntetőpárbajjal dől el, ki lehet ott a francia rendezésű Európa-bajnokságon jövőre.

Daniel Agger, a Liverpool és Norvégia klasszisa
Daniel Agger, a Liverpool és Norvégia klasszisa

Szerintem a legjobb ellenfelet kaptuk a nem kiemelt négyesből. A norvégoknak van papíron a leggyengébb keretük, 5 játékosuk játszik az európai topligák egyikében (Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország), de egyikük sem nagy csapatban (Norwich, Bournemouth – Anglia; Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach – Németország). Mellettük még kerettag a 16 éves csodagyerek, Martin Ödegaard, aki jelenleg a Real Madrid tartalékcsapatának játékosa. Egyébként érdekesség, hogy a magyar keretben ennél kevesebb topligás játékos van, mindössze három.

Továbbá igazi klasszisuk sincsen, míg például a szlovénoknál ott van a körberajongott kapus, Samir Handanovič; a dánoknál pedig a Liverpool klasszisa (és Bogdán Ádám csapattársa), Daniel Agger, de sorolhatnánk még a neveket. Az ír csapatban szintén nincs igazi klasszis játékos, ellenben a keretük fele stabilan az angol Premier League játékosa.

Mennyi esélyünk van továbblépni Norvégián és kijutni az Európa-bajnokságra? Ez természetesen majd kiderül november 12 és 15-én. Az örökmérleg a mi javunkra áll, 17 mérkőzésen 7 magyar győzelem mellett 5 döntetlen és 5 norvég siker született. Ha a közelmúltat tekintjük, akkor már rosszul áll a szénánk, az elmúlt 9 mérkőzésen, azaz 34 éve nyeretlenek vagyunk az északiakkal szemben. Hátha ez a széria végre megsz
akad…

 

  1. november 12. 20:45 Norvégia – Magyarország
  2. november 15. 20:45 Magyarország – Norvégia

 

-Bálint-

One thought on “Utolsó remény

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük