Sajtóközlemény

Posted on Posted in Egyéb kategória

Tomajmonostora Község Önkormányzata hálózatra csatlakozó napelemes rendszert alakított ki a saját villamosenergia-igény részbeni kielégítése érdekében. Az Európai Unió támogatásával a projekt keretében hét helyszínen valósulhatott meg a fejlesztés, mely intézkedések közvetett célcsoportja a lakosság volt.

Megkezdődött a napelemek telepítése Tomajmonostorán, melyeket a község főbb intézményeire szerelnek fel. A projekt során napelemekkel látják el a helyi Művelődési Házat, a Polgármesteri Hivatalt és az orvosi rendelőt, valamint a Tomajmonostorai Általános Iskolát és a községben található belvízátemelőt is. A fejlesztés helyszíneként szolgál továbbá a Széchenyi út 64. és 63/B szám alatti konyha és hűtőkamra épülete is.
A fejlesztéstől az Önkormányzat jelentős megtakarításra számít, amivel akár kétszázezer forinttal is csökkenthetik havonta a villanyszámlát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sajtóközlemény

Posted on Posted in Egyéb kategória

ACSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
ACSA KÖZSÉG KEDVEZŐTLEN TÁRSADALMI-GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK VISSZAFORDÍTÁSA A HELYI TÁRSADALOM ERŐFORRÁSAIN ALAPULÓ KOMPLEX INTÉZKEDÉSCSOMAG MEGVALÓSÍTÁSÁVAL

Acsa kedvezőtlen társadalmi-gazdasági folyamatainak visszafordításának elősegítése érdekében a helyi társadalom erőforrásain alapuló komplex intézkedéscsomag került kidolgozásra, az Európai Unió támogatásával. Az intézkedéscsomag a helyi adottságokon és lehetőségeken alapult, egyben figyelembe vette a pályázat előkészítése során végzett közvélemény-kutatás eredményeit, a település fejlesztéséhez kapcsolódó szakmai dokumentumok elkészítését éppúgy magában foglalva, mint a közösségfejlesztést célzó rendezvényeket és egyéb elemeket.

A Közösségfejlesztés keretében lezajlott rendezvények és programok megvalósításával a helyi lakosság önszerveződése megkezdődött. A klubfoglalkozások keretében lezajlott programok széles körben érdeklődést váltottak ki a helyi lakosságból. A klubok sokszínűségét mutatja, hogy témájuk szerint más-más célcsoportot szólítottak meg. A fiatalabb korosztálytól az idősekig bezárólag mindenki megtalálhatta a hozzáillő rendezvényt. A nagyobb rendezvények, mint a nagy múltú Gancafesztivál, a népi hagyományokon alapuló Falu disznótora rendezvény, illetve a két alkalommal megtartott Templom Zenei Fesztivál a falu teljes lakosságát megszólította. A kétnapos Kastélyfesztivál keretében alkalom nyílt Acsa község értékeit megismertetni az ország lakosságával. A fesztivál jelentős kulturális ízelítőt adott a hely történelmi nevezetességeiből. A belföldi és külföldi tanulmányút során a község vezetői betekintést kaphattak más települések fejlesztéseibe. Ezekből a tapasztalatokból ötletet kaphattak Acsa község potenciális alternatív energiának kiaknázásához.
A projekt hatásterülete alapvetően Acsa Község, de egyes programok a környező települések, sőt akár távolabbról érkező látogatók számára is vonzóvá válhattak.
Az acsai lakosokon kívül a közvetett célcsoportba beletartozott a szomszédos települések lakossága is, amelyek Acsa Község fejlesztéseinek megvalósulása esetén közvetetten ebből előnyt élvezhettek, azok a cégek, akik a későbbiekben Acsán potenciális munkáltatóként megjelenhetnek, illetve azok, akik az egyes sport és kulturális rendezvényeken vendégként részt vettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sajtóközlemény

Posted on Posted in Pörgés

ujszech_logo.jpgA Liget Apartman Kft. 219.690.544 millió forint uniós támogatást nyert a „Turisztika vonzerőhöz kapcsolódó kereskedelmi szálláshelyek minőségi és mennyiségi fejlesztése” című pályázati kiíráson a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával (DAOP-2.1.2). Az 570 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nem csak új szálláshelyeket hoznak létre, hanem új munkahelyeket is teremtenek.

Szarvason a Körös-part olyan idilli szépségű hely, mely az ott működő turisztikai szolgáltatásokkal és a szakemberek felkészültségével, a nyújtott szolgáltatások színvonalával együtt kiváló adottságú turisztikai desztinációnak mondható. A helyszín tehát ideális egy sikeres és jövedelmező turisztikai vállalkozás számára. A területen működnek régi, a Balatonról átszállított bungalók, melyek egykor népszerűek és kurrensek voltak, ma azonban vendégkörünk igényeit már nem szolgálják ki.

ligethotel_logo.jpgA Liget Apartman Kft.a projekt keretében 14 db 4 fős és 15 db 2 fő elhelyezésére alkalmas apartman kerül kialakításra, egyedülállóan szép környezetben, ami 11 új dolgozónak biztosít munkahelyet,  a Holt-Körös partján a szarvasi Erzsébet-ligetben. A tervezett négycsillagos apartman szálloda mellett, azzal közvetlen összeköttetésben közfürdő van, melyet a leendő vendégek is igénybe vehetnek.

Kialakításra kerülnek továbbá az alábbi szolgáltatások: termálmedence, napozóterasz (beach), kültéri szauna, kültéri fitness, fedett grillező, horgászhelyek, játszótér, kalandpark, kültéri sakk, petanque pálya, kültéri ping-pong asztal. Mindezek mellett vízi sporteszközök bérlésére is lesz lehetőség.

alt_eus_projekt_logo.jpg

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sajtóközlemény

Posted on Posted in Pörgés

umt.jpg

Sajtóközlemény

A „Belterületi gyűjtőutak felújítása és közlekedési csomópontok biztonságossá tétele Törökszentmiklóson” című pályázat keretében a FOLIÓ 2003 Kft. a következő sajtóközleményt adja ki:

Törökszentmiklós Város Önkormányzata az elkövetkezendő két évben kiemelten kíván foglakozni a városmarketing kérdéseivel, azaz megfelelő módon kívánja a települést népszerűsíteni a különböző célcsoportok, mint városi lakosság, városvezetés, lehetséges befektetők, turisták irányában.

Ennek érdekében a város vezetése folyamatosan nyújtja be az EU-pályázatokat a legkülönbözőbb területeken: jelenleg a polgármesteri hivatal, illetve több óvoda és szociális intézmény akadálymentesítésére negyvenmillió forintot, nagy forgalmú utak felújítására kétszáznegyvenmilliót, húszmillió forintot további útfelújításokra, illetve hétmilliót az iskolakonyha tetőfelújítására könyvelhet el.

Napjainkban nemcsak Törökszentmiklóson, de egész Magyarországon is jelentős problémát okoz a közlekedési infrastruktúrában a közúthálózat minősége. A burkolat állapotát és a pályaszerkezet teherbírását tekintve, a régió az utolsó helyek egyikét foglalja el.

Ezért is kiemelten fontos, hogy a közlekedési csomópontok biztonságosabbak legyenek, az utak műszaki színvonal emelkedjen, hiszen a hatékony, rugalmas és biztonságos közlekedési infrastruktúrára úgy lehet tekinteni, mint a gazdasági fejlődés szükséges előfeltételére.

A Kvittek Zrt. által koordinált ÉAOP-2007-3-1.2.-0076 azonosítási számú pályázat keretében a XXI. század igényeinek is megfelelő és színvonalú útszakaszt hoz létre, a Kossuth Lajos közlekedési útvonal forgalomcsillapítása érdekében.

A jelenleg megvalósítási szakaszban tartó fejlesztés hozzájárul a törökszentmiklósi lakosok életminőségének javításához, hiszen nemcsak a zajártalmak enyhítését, de az emisszió káros hatásait is mérsékli.

Bízunk benne, hogy a munkálatok semmilyen formában nem okoznak fennakadást a város ünnepi készülődésében.

A projekt valamennyi dolgozója nevében kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk:

FOLIÓ 2003 Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sajtóközlemény

Posted on Posted in Archív, Pörgés

PROGRAMOK

szeptember 28. 17 óra Zuglóért Emlékérem – Magyar Mezőgazdasági Múzeum

szeptember 28. – október 1. 19 órától Fényművészeti installáció a Vajdahunyadvárán

A kortárs művészeti projekt új megvilágításba helyezi a történelmi épületcsoportot, melynek főbejárati homlokzata és a Műjégpálya felőli oldala kap rendkívüli fénypompát. Kozma Péter összművészeti eszközökkel reflektál a Vajdahunyadvár, Zugló, és tágabb értelemben Magyarország történetére : tizenkét  3000 m2-es  vetített óriáskép váltja egymást félpercenként hangkollázs kíséretében.

szeptember 29. 15 órától Lovas felvonulás a Városliget körül

október 1. 11 óra Emléktábla koszorúzás – Budapest-Zugló Polgármesteri Hivatal

október 2. 10 óra Idősek napja – Stefánia Kulturális Központ

október 2. 17 óra Kiállítás megnyitó – Zuglói Civilház

október 5. 15 óra Esélyegyenlőségi Konferencia – Zuglói Zeneház

október 6. 9 órától Kegyeleti kerékpártúra Isaszegre – Zuglói Sportközpont

október 7. 9 órától Civil Börze – Zuglói Zeneház

október 7. 10 órától Tiszta virágos Zuglóért eredményhirdetés – Zuglói Zeneház

október 7. 10 órától Családi nap – Zeg-Zug Gyermekház

október 12. 19 órától Zuglói bál – Magyar Mezőgazdasági Múzeum

október 13. 10 órától IV. Zuglói Bábfesztivál – Zeg-Zug Gyermekház

október 13 19 óra 30. Záró hangverseny – Művészetek Palotája

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Posted on Posted in Archív, Pörgés

Az MC Solution Konzorcium egyike azon pályázóknak, melyek a MÁV Cargo privatizációs eljárásában a második fordulóban is ajánlatot tehetnek.

Az MC Solution Konzurcium tagjai – a CER Közép-Európai Vasúti Árufuvarozási, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Budapest), az International Railway System S.A. (Luxemburg), a Tiara Gazdaságszervező és Tőkebefektetési Zrt. (Budapest), valamint a Babcock and Brown Ltd. (London) – nemzetközi szakértői háttér és felkészült apparátus bevonásával vizsgálta meg a MÁV Cargo aktuális piaci helyzetét, működését, illetve tett vételi ajánlatot.

A konzorcium álláspontja szerint, jelenleg az exportvezérelt magyar gazdaság igényeihez még mindig a közúti áruszállítás képes hatékonyabban alkalmazkodni, tehát a vasút relatív térvesztése a teljes fuvarozási piacon egyelőre folytatódik. Az MC Solution MÁV Cargóval kapcsolatos stratégiai elképzelése ehhez a tendenciához kínál alternatív megoldásokat. A konzorciumi tagok meglévő és potenciális nemzetközi kapcsolataira támaszkodva a MÁV Cargót meghatározó regionális szereplővé kívánják fejleszteni a közép-kelet-európai régióban, a vasúti árufuvarozás, az ehhez kapcsolódó logisztikai tevékenységek piacán, valamint – a konzorciumi tagok egyedi kapacitásait egyesítve – a vasúti járműjavítás és -gyártás területén.

A jelenleg versenyben lévő vállalkozások közül a CER az egyetlen MAGYAR privát vasút, amely rendelkezik a magyar vasúti környezet sajátos tapasztalataival. Jelentős sikerei garanciákat biztosítanak, hogy ígéreteit megalapozottan tette, a szükséges változtatásokat végrehajtva egy nemzetközileg is modern, sikeres vállalkozást teremt a privatizáció után.

A konzorcium tagjai a közösen realizálható szinergiák folytán, az árbevétel dinamikus bővülésén keresztül a vasút térnyerését irányozták elő a közúttal szemben. Hatékonyabb működéssel és beruházásösztönző programok segítségével lehetővé teszik a tranzakcióval érintett munkavállalói kör korrekt kezelését, azaz a munkavállalók hosszú távú megtartását, illetve hosszú távra tervezhető munkahelyek létesítését. A MÁV Cargo az MC Solution segítségével egy olyan nemzetközi hatókörű vállalatcsoportot hoz létre, mely a teljes kelet-európai régiót lefedi, és a vasúti fuvarozás minden területére kiterjedő szolgáltatási alternatívát kínál. A konzorcium egyedülálló lehetőséget kínál a Magyarországon áthaladó tranzitforgalom növelésén keresztül a MÁV Cargo piaci helyzetének erősítésére.

A konzorcium tagjai elkötelezettek abban, hogy a környezetükben felhalmozott szakmai kompetencia és az ehhez aktivált tőke a MÁV Cargót jelentős kompetitív előnyhöz juttassa a vasúti liberalizáció folytán várhatólag fokozódó versenyben.

További információ:

Petre Gyöngyi PR-vezető
Tel.: (+36 1) 311-1266
Fax: (+36 1) 331-0662
E-mail: gyongyi.petre@aranyreszveny.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük