Magyarország

Posted on Posted in Pörgés

Bár mostanság vitatott, hogy az egykoron főleg intellektuális sportnak tekintett vívás mennyire ment el a technikai és fizikai erőnlét felé. Míg régebben azt tartották, hogy vívásban észben kell túljárni az ellenfél eszén, egyre inkább kiderült, hogy egy jó elgondolást is keresztülhúzhat egy erősebb kéz, tehát, hogy a fizikai erőnlét legyőzheti az elmét.

Nos, ezt most fiatal magyar tehetségünk alaposan megcáfolta. Szilágyi Áron ésszel vívott. Ez hatalmas példa lehet talán (nem túlzás) egész nemzetünk számára!

Jó volt látni őt a dobogó legfelsőbb fokán. Bár kétségtelen biztos sokan felfigyeltek rá, nem tartom túl szerencsésnek, hogy a melegítő hátulján magyarul ennyi szerepel: Magyarország.

Jó lett volna, ha Áron arcával együtt rögződik sok-sok embernek, hogy Hungary, mert a világ, amelyben élünk így tud felismerni bennünket. A nemzetközi színtér nemzetközi jelzéseket igényel. A világ vérkeringése megkívánja, hogy közvetítő nyelven érintkezzünk, ettől még a Magyarország ugyanolyan szépen szólhat nekünk itthon, de ez a nagyvilágban: Hungary!

Petre Gyöngyi

5 thoughts on “Magyarország

  1. Ma még egy fiatal ember ért célba, Gyurta Dániel! Jaj, de szépen nyertél Dani! Köszönjük!

  2. kicsit rosszabb a helyzet … ahogy szemből nézed a sportoló melegítőben, láthatod a címert és kb. ugyanakkorában, hogy adidas … a címert egy külföldi nem nagyon ismeri fel, viszont a spotszeres jól jár, mert az jobb híján még inkább rögződik!

  3. A fe9nyerő nem, de a DOF igen. 4/3 me9retű szenzoron fagy rojzal egy 30/2.8, mint ahogy FF-en egy 60/5.6. Utf3bbihoz persze, azonos ze1ridő esete9n, magasabb iso kell, azt viszont sze9pen kompenze1lja a nagyobb szenzor.Szf3val de, ezek edgy vannak pe1rban, ha a pe1rosedte1s alapja az azonos ve9geredme9ny.

  4. Kedves Zoli!Gratule1lunk, gyf6nyf6rű albumok!Kf6zel 2 e9ve fleeyigm kfclf6nleges albumos munke1idat (is), de azt kell, hogy edrjam, mindig tudsz fajat e9s fajabbat mutatni! Esetleg lehetne majd valami videf3t is le1tni ezekről az albumokrf3l? Lacival pont azon gondolkodunk, hogy ve9gre kive1logatjuk fotf3inkat egy albumhoz, de olyan sokfe9le9t le1ttam Tőled, hogy nem tudunk df6nteni efelől.dcdv,Edi & Laci

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük