Ki nyeri a vébét?

Posted on Posted in Pörgés

Hát, ennek a szép sorozatnak 2002-ben vége szakadt. Meggyőződésem szerint azért, mert nem Európában vagy Amerikában rendezték a vébét, hanem Ázsiában. Ez teljesen összezavart.

A korábbi szisztémám ugyanis arra épült, hogy Európában európai csapat nyer, Amerikában amerikai. Ezt csak Brazília írta felül egyetlenegyszer, de akkor egy Pelé nevű játékos rúgta náluk a bőrt.

Pelé azóta nem született (nálam Maradona egy más kategóriájú legenda), így semmi okom nem volt arra, hogy ne a jól bevált szabály szerint tippeljek. Ettől még, persze, nem kellett volna megjósolnom, hogy ’82-ben az olaszok, ’86-ban az argentinok, ’90-ben a németek, ’94-ben a brazilok vagy ’98-ban a franciák nyernek, de sikerült. 2002-ben viszont dunsztom sem volt, mit tippeljek. Végül is az argentinokra fogadtam, mert úgy éreztem, Európán kívül úgy általában is dél-amerikai csapatnak kell nyernie. Így is lett, de Brazília győzött. 

Ezzel viszont megdőlt saját jóstehetségembe vetett hitem, és 2006-ban már nem is tippeltem. Csak szurkoltam, mégpedig az olaszoknak. És bejött!

Mármost, idén a spanyoloknak szurkolok. Megvan rá a speciális okom: a vébé nagy részét Spanyolországban követem majd. Mit mondjak, jó lenne együtt ünnepelni a győztessel, de a döntőt már biztosan itthon nézem.

Ja, és még valami. Ha már Dél-Afrikában rendezik a vébét, el kell árulnom, hogy nagyon régóta várok egy afrikai sikert. Már 2002-ben vacilláltam, hogy az argentinok helyett inkább egy afrikai csapatra fogadjak, de legalábbis szurkoltam nekik. Hozzáteszem, Szenegál a legjobb nyolc közé jutott akkor, talán az volt az eddigi legnagyobb afrikai siker. Most már nem bánnám, ha a négy között lennének. Akár a házigazdák is, hadd örüljenek! És akkor esküszöm, veszek egy darázskürtöt (vuvuzela…)

BenedettiG

 

 

0 thoughts on “Ki nyeri a vébét?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük