Kék Gyémánt

Posted on Posted in Trendelő

laszloerno_p.jpgDr. Erno Laszlo neve összeforrott a Hollywoodi sztárokkal. A neves bőrgyógyász l898-ban született Erdélyben, majd a budapesti és a berlini egyetemeken tanult. A fiatalember már pályája elején felhívta magára mind a szakma, mind a nagyközönség figyelmét, többek között azzal a szokatlan javaslattal, hogy a hölgyek az általánosan elterjedt arctisztító krémek helyett szappannal és vízzel mossák arcukat. Mindezt tette a múltszázad húszas éveiben! Az ő szakértelmének köszönhető az is, hogy Stefánia Habsburg hercegnő – aki olyan komoly bőrproblémákkal küzdött, hogy már el sem hagyta za otthonát – a gyógyulás útjára lépett, s nem csak a bőre szépült meg, a sikeres kezelésekkel a fiatal hölgy az önbecsülését is visszanyerte. Dr. László néhány évnyi praktizálás után megnyitotta Budapesten a Dr. László Ernő Tudományos Kozmetikai Intézetet, majd alig több, mint tíz év elteltével, 1939-ben Amerikába emigrált, ahol hírneve már megelőzte őt. A sztárok városába, Hollywoodba hívták, ahol a feltörekvő filmcsillagok bőrgyógyásza lett, majd megalapította saját intézetét New Yorkban, az Ötödik Sugárúton, amely rövidesen a gazdag és híres társadalmi réteg szimbólumává vált. Legismertebb páciensei: Gréta Garbo, Ava Gardner, Audrey Hepburn, Mrs. J.F. Kennedy, Marylin Monroe, Hubert de Givenchy voltak.  

laszloerno_n.jpg

1962-ben hűséges ügyfelei – Jackie Kennedy, Marylin Monroe és a Windsori hercegnő – támogatásával előkészítette termékeinek kiskereskedelmi forgalmazását, s ezzel elérte, hogy rövidesen keresett termék lett az ErnoLaszlo márka az áruházakban is. laszloerno_k.jpgEzzel párhuzamosan a cég folytatta a fejlesztéseket. Az 1980-as években a szemkörnyék érzékeny bőrének ápolása került a kutatások középpontjába, majd az anti-ageing termékek, s végül 2009-ben a Kék Gyémánt termékcsalád bevezetésével jut kiemelkedő szerephez a nemzetközi szépségápolási piacon. A termék ereje a Spirulina Maxima kék-zöld algából származik, amely forradalmilag változtatta meg a kozmetikai piacot.

Dr. László Ernő mindamellett, hogy ellátta híres pacienseit, számos bőrgyógyászati problémára talált megoldást, s jó néhány „elsőség” is az ő nevéhez fűződik. Többek között ő volt az első

– aki kialakított egy „bőrgyógyászati kozmetikum márkát”

– aki személyre szabott bőrápoló rituálét alkotott

– aki önálló bőrápoló programot fejlesztett ki a tiniknek

– aki bőrápoló programot vezetett be a férfiak számára

– aki a fényszűrőket és a bőr ph értékét szabályozó termékeket bevezette

– aki kifejlesztette a víz alapú bőrápolókat a zsíros bőrre

Dr. László Ernő kutatásai során megtalálta azokat a módszereket, amelyek során a víz jótékony hatását hasznosítani tudta, nem csak az arctisztításánál, hanem a hidratálásnál, valamint a bőr megerősítésénél és revitalizálásánál is.

Tobak Viktória

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük