Jöjjön a világbéke!

Posted on Posted in Impró

peace.jpgAmikor írom ezeket a sorokat, még év vége van, amikor olvashatják, még mindig az lesz, és egy visszaszámlálással befejeződő nap vár ránk. Azután elérkezik az újév, és valószínűleg semmi feltűnő nem következik, legalábbis mindannyiunk reménye szerint. A legközelebbi fenyegetések 2012-re ígérnek világvégét, addig még van három jó szilveszterünk.

Három jó évünk. Önök mit kívánnak az első pillanatokban? És mit fogadnak meg jövőre? Szerintem kívánjanak, bár a fogadalmakat nehéz betartani, és sosem tudhatjuk, milyen év vár ránk… Én például megfogadom, hogy „idén” is igyekszem jó szülő lenni, lehetőleg több türelemmel, mint „tavaly”. Aztán jó volna ugyanilyen társnak is lenni, türelemre vonatkozóan hasonló kívánalmakkal. Na és persze, jó munkaerőnek, hogy a megérdemeltek szerint alakíthassam a nyári szünetet.

Elmondom, mit nem fogadok meg: nem szokom le a dohányozásról (lehet megkövezni), mert úgy még nem sikerült. Nem fogok kevesebb alkoholt inni (annál szerintem nincs kevesebb, amennyit én fogyasztok), és nem fogok diétázni sem. Hacsak nem parancsba kapom a doktoromtól. Nem fogok kevesebbet szórakozni és színházba járni, és nem fogok kevesebbet olvasni, makaózni és birkózni sem. 

pezsgo.jpgMert legalább ugyanolyan évet szeretnék, mint a 2008-as volt. Ha jobb-több lesz, az csak hab lesz a tortán a következő szilveszteri búcsúcikknél. Szeretném látni azt, hogy ha visszatérnek a Tiara Magazin oldalaira az új esztendőben (vagy éppen tavaly van még?), megosztják velünk a „meg nem fogadott” dolgaikat. Milyen jó lenne ilyesmiket olvasni: nem fogadom meg, hogy kevesebbet utazom! Nem fogadom meg, hogy nem fogok kiabálni! Nem fogadom meg, hogy érdekelni fog a politika! Na jó, ez utóbbi vicc volt, ha mégoly csábító is.

Azt kívánom Önöknek, hogy érdeklődjenek minden iránt, ne maradjanak le és ki semmi jóból, hogy tudják kezelni a rosszat, és tudjanak vágyni a jóra és a szépre. Szeressenek felkelni reggel és lefeküdni este, szívesen bontsanak ki egy palack jó bort, egyenek egy nagy tányér pacalt (brrr…), vegyenek fel szép ruhát, amikor hétköznapi ünnepeiket ülik – és egyáltalán: legyenek boldogok az új esztendőben!

B. Szabó Edina

0 thoughts on “Jöjjön a világbéke!

 1. Kedves Edina! Csatlakozom! Mit kívánhatnék magunknak 2009-re? Világbékét! Világbékét a szívekbe, a fejekbe, a társadalmi és politikai intézményeinkbe. Szeretetet! Szeretetet egymás iránt, a környezetünk iránt, mások iránt! Mosolyt! Mosolyt az arcra, a szemekbe, a gesztusokba! Egészséget! Testi, lelki egyensúlyt. Bizalmat! Bizalmat magunkban, másokban, a jövőben! Biztonságot! Biztonságot anyagiakban, szellemiekben, az utcán, munkahelyen, otthonunkban, jogbiztonságot a Hazánkban! Hogy ne legyőzni, vagy meggyőzni akarjuk egymást, hanem megismerni, megérteni és elfogadni!
  Ilyen évet kívánok én magunknak, embereknek itt a földön… Boldog, Békés, Mosolygós Új Évet!

  Mit kívánhatnék a nagypolitikának! Bölcsességet, tisztességet, felelős gondolkodást! Térjen végre észre! Vegye tudomásul, hogy a különböző nézeteknek nem uralkodni kell a másik felett, hanem együtt élni, együtt gondolkodni, együtt dolgozni! Együtt gondolkodni, megkeresni a közös pontokat és megfogalmazni, majd megvalósítani közös célokat!
  Akkor talán a magunkra kívántak is realitássá válnak! BUÉK!

 2. Szívemből szóltál!
  Kezdjük a béketeremtést saját magunkban és családunk körében. Aztán barátaink, kollégáink, ismerőseink, szomszédaink között. Bocsássuk meg valós vagy vélt sérelmeinket, nagyvonalúan felejtsük el őket! Ha táguló sugarú körben mindez megvalósul, utána jöhet a nagypolitika! Közösen tanuljunk együtt élni és együtt gondolkodni!Kívánom, hogy 2009-ben mindez meg is valósuljon.
  Minden kedves Tiara Magazint olvasónak békés, boldog új évet kívánok!

 3. Kedves Edina!

  De jó olvasni, ilyen gondolatokat, így az utolsó órákat átélve , bizony arra vágyom, hogy a jövő évben is legyen munkánk, békénk, és boldogságunk.
  De ehhez mi magunk kellünk,akik egymás segítségével ehhez hozzájárulunk.
  Sok nevetést, és jó egészséget kívánok minden kedves olvasónak, vigyázzatok egymásra,meg szeretteitekre.
  BÚÉK mindenkinek.

 4. Akkor VILÁGBÉKE! 🙂 Békés, boldog, mosolygós évet mindenkinek! Rajtam nem fog múlni!:-)

 5. Ugye csak egy kicsit át kell gondolni, máris annyi minden jut eszünkbe kívánalmakról, meg kis boldogság-trükkökről 🙂 Találjunk mindannyian sok nevetnivalót, a tükrön túl is 🙂 BÚÉK!

 6. Csak a legjobbakat mindenkinek! De annyira azért ne féljetek az Aranykortól, ez egy különleges átállása lesz az Univerzumnak. Az emberek fizikai létét nem veszélyezteti, ez kizárólag a magasabb tudatról szól – no persze nem mindenkinél.

  Mély megdöbbenéssel találtam meg a YouTube-on ennek a helyzetnek az abszolút érthető magyarázatát, azért, mert nem mindegy, ki mondja el. Az a lány, aki egy ideig náci egyenruhában riogatta a jobb érzésű embereket, és náci köszöntéssel pózolt. Bár jöttek hírek arról, hogy tanítványai imádják, és már a legkevésbé sem téma nála Szálasi vagy a nácik, fenntartásaim megmaradtak. Amit ő mond azonban a jövőre nézve, azt sokan osztják vele – köztük én is.
  http://www.youtube.com/watch?v=0np7yxMVD7c

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük