By Me – Változás 2011

Posted on Posted in Trendelő

Hrivnák Tünde az a divattervező, aki meglepetést szerez minden egyes ruhájával. Tünde ruhái a fekete-fehér színek kombinálása mellett az idei évben kiegészülnek élénk, vibráló pirossal, pinkkel, lilával, türkizzel és a tenger különböző árnyalataival. A ruhák ettől szenvedélyesen nőiesek, köszönhetően a klasszicista, gömbölyű vonalvezetésnek, amely kiemeli azt, ami lényeg és fontos. A szemnek gyönyörködtető látványt nyújt a ruhákon elhelyezett egy-egy figyelemfelkeltő mintázat, amely sokszor a magyar népi motívumokból merít. A színek párosítása, a minták választása és az anyagok egyensúlyban vannak.

Az idei év a természetesség, a nőiesség, a környezet közeli ember jegyében fogalmazódik meg, és ez igaz a divatra is. Az anyagok megválasztásánál elsősorban a gyapjú, a pamut és a len, valamint a gyapjú alapú farmer a meghatározók. De előkerülnek szokatlan párosítások, amelyek mégis harmóniában vannak egymással, mint a len és a csipke, vagy a len és a tiszta selyem kombinációja. A fiatalos, de mégis határozottságot sugalló farmerek és selyem santungok házasságából születő egyedi darabok, rafinált csipke vagy zipzár mintázattal fűszerezik az összhangot.

Említésre méltók a sejtelmesen áttetsző organza ruhák, amelyek a hölgyek vonalát a megfelelő helyeken – például derék – elhelyezett szalagokkal, csipkékkel kívánja finoman hangsúlyozni.

A színek, anyagok, minták diszkrét játékát csak fokozzák a kiegészítők. A legfontosabb a cipő, amelyet Bergmann István tervezett – ismét. Az idei év divatja a kígyóbőr, amely mintázata nem a cipők egészén, hanem csak a sarok és orr részeknél figyelhetők meg. Mindez kicsit a színekkel variálva, mint a pink és fekete kombinációja.

A divatbemutató egy jó hangulatú, igazi kikapcsolódást nyújtó rendezvényként maradt meg a meghívottak és résztvevők emlékezetében. Az est háziasszonya Polyák Lilla énekesnő, a házigazdája pedig férje, Homonnay Zsolt – az Operettszínház állandó fellépője – voltak. A bemutató érdekessége,hogy az este házigazdái modellként is feltűntek az átmeneti „kifutón”, Pataki Zita műsorvezető, és Bánhidi Petra Nívódíjas táncművésznő társaságában. A beugró modellként szereplő művészek részvétele is mutatja, hogy a By Me nem csak modellekre tervezi ruháit. A cél a különleges, egyedien megfogalmazott, kiforrott személyiségekre szabott, hordható darabok megvalósítása. Hrivnák Tünde pedig ennek mestere.

A művészek modellként való megjelenése, a modellek profi bemutatója, a csodás ruhák látványa, a filmzenék szuper összeválogatása még a helyszín zsúfoltságát és a tulajdonképpeni kifutó hiányát is feledtetni tudta.

Bogyay Katalin Jusztina

0 thoughts on “By Me – Változás 2011

 1. Hrivnák Tünde ezúttal is bebizonyította, hogy nagyon tehetséges divattervező, az 50 perc 50 öltözék oda volt téve. Köszi az élményt és a jó hangulatú estet.

 2. Először is azzal kezdeném a hozzászólásomat, hogy szinte még mindig a bemutató hatása alatt vagyok.
  Óriási élmény volt, úgy a szememnek,mint a lelkemnek az este.
  Tiszta szívemből gratulálok a ” MESTEREKNEK” meg a bemutatón részt vevő MŰVÉSZEKNEK.
  Azt éreztem a bemutató alatt, hogy valamelyik ruhát felvéve, persze a méretemben, akár én is kiszaladhatnék a kifutóra , annyira ember közeliek voltak.
  Na és a cípők hozzá, az a másik csoda.

  Szóval egy szó, mint száz. Csoda volt az este.

  Köszönöm a lehetőséget, hogy ott lehettem.

 3. Tündi, gratulálok az új kollekcióhoz! Ismét bebizonyítottad, hogy nagyon tehetséges vagy. Tudom, hogy rengeteg ötlet, fáradhatatlan munkabírás, szinte emberfeletti energia kell egy ilyen sikeres est létrejöttéhez. Nekem az is tetszik, hogy jó csapatot építesz ki magad körül, és te magad is képes vagy az állandó változásra, fejlődésre. Jelen lévő barátaim nevében is mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szép estét!

 4. hé ál-nick! találj ki valami szellemesebb nevet, mert mindjárt elkezdek bano.p néven írogatni :))) apropó who the … is Homonnay Zsolt?

 5. Ezt olvasom a meghívón, tetszik: “Mindig alakulni s változtatni, odasimulni és áldozni valamit, mindig adni, amikor kapsz, mindg továbbadni, amit szereztél, így vagy úgy.” /Márai/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük