Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

B.Ú.É.K.

Posted on Posted in Kép-Szöveg-Kotta

Azt mondják a jövő záloga a gyermek. A gyermek nem csak egy csodás új kis élet, hanem megannyi lehetőség hordozója. Álmok, vágyak, sikerek megvalósítója, vagy éppen ellenkezőleg, akár romba döntője is lehet.

A gyermek, különösen a kiskorú, ugyanakkor teljesen kiszolgáltatott. Szülei, családja jó vagy rossz példáját látva, vagy ennek ellen, vagy éppen ugyanúgy kíván tenni. Vágyja azt a reményteljes felnőttkort, amikor ezeket kiélheti.

Nos, vigyázzunk rájuk! Persze, nem csak az újévi fogadalmakkor bólintsunk, hát persze: mindent szemünk fényéért!

Miért is írok erről? Nézem TV-ét. Előre bocsátanám, hogy elég sok mindent megnézek a TV-ben. Ilyet is, olyat is. Nem lehet mondani, hogy csak minőségi, magas kultúra tartalmú produkciókat. Szégyen ide, vagy oda a mostanság irányított valóság showkat is kedvelem. Kikapcsol. Persze pontosan tudom, hogy ez is egyfajta forgatókönyv szerint zajlik, az annyira spontán, életszerű balhék jól kitaláltak. Ráadásul, ha mindezt olyan életeseménnyel ötvözik, mint gyermekszületése élőben, vagy esküvő akkor aztán hajlamos mindenki azt hinni: hát ez igaz, ezek tényleg így élnek.

Mindkét nagy kereskedelmi adón megy egy-egy ilyen produkció. Honnan is kanyarodtam ide? A gyermektől.

Azt hittem rosszul látok tegnap reggel, amikor egy ilyen „édes”, ismert pár, akik annyira még nem pár, hogy együtt karácsonyozzanak, szóval ők, beülnek a reggeli beszélgetős, mokkás műsorba, és maguk közé ültetik egyikük három-négy éves gyermekét. Beszélnek arról, hogy az ő kapcsolatuk milyen is. Mennyire lobbanékony a hölgy, mennyire viseli ezt fiatalabb párja stb. Köztük, mint egy jópofa, cuki kis kellék, ott ül egyikük gyermeke. Érzéketlenebbnél érzéketlenebb kérdések, már csak azt várom, hogy az empatikus műsorvezető tán még azt is megkérdezi: kivel szeretsz lenni jobban anyukáddal, vagy apukáddal, esetleg a hisztis nénivel, aki ennél távolabb nem is ülhetne tőled?

Egy gyereket miért kell erre odaültetni? A nagyobb nézettségért? Akkor lehet jobb lett volna egy kiskutyát bevinni a stúdióban, nem?

Ugyanez a műsor már karácsony előtt is leszerepelt, amikor hírességeket hívott meg gyermekeikkel. Itt egy nagy csapatban, ahol különböző korú gyerekek voltak kicsik, nagyobbacskák, nagyok, megkérdezték: és mondd, hiszel a Jézuskában? (?)

Ez aztán a szakmailag jól felépített kérdés. Ez igen.

Tudomásul kellene venni, hogy a reggeli beszélgetős műsorok vezetésének szintén vannak szakmai követelményei. Persze a tévécsatornának kellene érezni, hogy milyen színvonalon szolgáltat, ez is igaz.

Figyeljünk oda gyermekeinkre legalább mi, úgy látszik más, erre egyébként hivatott fórumok, nem hogy nem teszik meg, hanem semmibe veszik őket!

Vigyázzunk rájuk, nem csak az új évben!

petregy

 

 

One thought on “B.Ú.É.K.

  1. Sajnos a média még mindig nem tud felelősségteljesen viselkedni …. nem számít semmi, csak a nézettség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük